Rólunk

A Tengelici Szabadkeresztény Gyülekezet a Szabadkeresztény egyház tagja és 2004 óta működik Tengelicen.

Olyan emberek közössége, akik…

  • élő hittel, személyes meggyőződésből követik Jézus Krisztust,
  • a Biblia igazságai szerint kívánnak élni,
  • igénylik Isten természetfölötti segítségét az életük minden területén,
  •  közösségi életüket szabad, modern keretek között gyakorolják.
  • hisznek a szentháromságban és abban, hogy nincs más közbenjáró az Atyánál csak Jézus Krisztus
  • hisznek a teljes szívből való bűnbánat és az attól való elfordulás pozitív következményeiben: helyreállt életek, házasságok, családok

Ha téged is vonz ez a fajta Krisztus követés, szeretettel látunk! Légy te is szabad!

Lelkipásztorunk Bujdos Zoltán és felesége Mária

OLVASS BE 🙂

Ismerd meg a történetünk:

Sokaknak szinte rögtön feltűnik a nevünkben a “SZABAD” szó. Mit is jelent számunkra az, hogy szabadkeresztény? Hisszük, hogy a keresztény élet nem bonyolult szabályrendszernek való megfelelés. A keresztény (“krisztusi”) élet egy szabad élet, amit Istennel együtt élhetünk, bár nekünk is vannak küzdelmeink, mint bárki másnak: vannak problémáink, nehézségeink, nem mindig tökéletes minden az életünkben. Ugyanakkor szabadok lehetünk a félelmektől, a bűntudattól, a függőségektől. Békességünk lehet Istenben és szabadságunk arra, hogy az Ő legjobb terve valósuljon meg az életünkben. Szabadon imádkozhatunk, szabadon megszólíthatjuk a Világ Teremtőjét és személyes kapcsolatunk lehet vele. Számunkra a gyülekezet otthon. Egy család, ahol nem kell megfelelnünk senkinek sem, ahova akármikor jöhetsz, függetlenül attól, milyen hét áll mögötted. Hisszük, hogy Isten személyesen akar szólni hozzád is, és érdekli, hogy mi van veled. 

Történetünk 

Az 1920-as években a Debrecen környéki falvakban lelkes fiatalok munkája nyomán jött létre egy keresztény felekezet, amelyet a kötetlen jellege miatt Szabadkeresztény Gyülekezetnek neveztek el. A kis közösség folyamatosan fejlődött, majd az 50-es években összekapcsolódott egy hasonló szellemiségű budapesti csoporttal. Ettől kezdve már országos szervezetként működött tovább. Gyülekezetünk alapításától fogva törekedett arra, hogy jó kapcsolatot ápoljon a többi közösséggel és együtt munkálkodjunk azon, hogy országunkban minél több ember ismerje meg személyesen Jézust, és az általa kínált örök életet. Magyarországon jelenleg, megközelítőleg 21 közösség működik, de folyamatban van gyülekezet plántálás és felekezettel, mindazokkal, akik hozzánk hasonló módon igyekeznek a bibliai életmód megélésére. 

A tengelici gyülekezet 2004-ben alakult meg Élő Szó Gyülekezete néven. A gyülekezetünk alapító pásztora Hámori Attila volt, aki azóta többek között létrehozott gyülekezetet Szolnokon és Bonyhádon is. Közösségünk 2007-ben megépítette saját imaházát Tengelicen, ami a környékbeli településeken élő szabadkeresztényeknek egy kis központjává vált. 2012-ben Attila átadta a lelkipásztori hivatalt Bujdos Zoltánnak, aki a gyülekezet jelenlegi pásztora. Feleségével Marikával és három gyermekükkel lelkesen szolgálnak a közösségben. 2019-ben hivatalosan is csatlakoztunk a Szabadkeresztény Gyülekezethez , ezáltal erősítve a dunántúli szabadkeresztény gyülekezetek táborát. A tengelici gyülekezet látása, hogy lelki kórházként a megfáradt, lelkileg megviselt, szükségben lévő embereket felkarolja, mint ahogy az irgalmas szamaritánus (Lukács evangélium 10. fejezetében) tette a kirabolt és cserben hagyott emberrel. Viszonzást nem várva elvitte egy vendégfogadóba, ahol a fogadós gondjaira bízta őt. Szeretnénk mi is egy ilyen fogadó lenni, ahova bárki szabadon bejöhet, meggyógyulhat és helyre állhat az élete. Hisszük, hogy a SZERETET a kulcsa mindennek, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy minden, amit teszünk, azt a szeretet hassa át. Hiszen a János 3,16-ban azt olvashatjuk, hogy: “Isten úgy szerette a világot, hogy az Ő egyszülött fiát adta, hogy aki hisz benne el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” 

A legfontosabb üzenet  

Isten az egyetlen Fiát küldte el, hogy Ő fizesse meg a bűneink árát. Keresztre feszítették, és meghalt helyettünk, értünk. Harmadnapon a halálból feltámadt, és most a Mennyben, az Atya jobbján ül. A Biblia azt tanítja, hogy a bűneinktől való szabadulás érdekében azokat be kell ismernünk, valamint el kell fogadnunk és szívből kell hinnünk, hogy Jézus az Úr, és Isten feltámasztotta Őt a halálból. Ő az egyetlen reménységed arra, hogy békében, örömben legyen részed, és hogy Istennel valóságos kapcsolatba kerülj. Szólítsd meg bátran, hall téged ?